Skal du have vinterdæk på eller findes der andre løsninger ?

Når vi nærmer os November, så er det ved at være tid til at tænke på dækskift. 

November er typisk den tid hvor de fleste skifter til deres vinterdæk. Det er dog for mange en øv oplevelse. Ikke kun fordi de flotte alufælge så kommer af bilen, men også fordi de skal bøvle med at skifte. 

Hvorfor skifter man dæk?

Dæk skift er noget størstedelen af bilejerne fortager et par gange om året. Det er enten fra sommerdæk til vinterdæk eller omvendt. Grunden er at vinterdæk er specielt konstrueret til at give bedre vejgreb og sikkerhed om vinteren. Mens du er mere sikkert undervejs med sommerdæk om sommeren. Grunden er både det mønster dækket har, såvel som gummiblandingen. På vinterdæk er der masser af små lameller der gør at du står bedre fast på is og sne. Mens sommerdæk er mere massive og har et mere roligt og afslappet greb i tør varm asfalt. 

Kan man spare det ene sæt dæk væk ?

I teorien kan man godt spare det ene sæt dæk væk. Du kan nemlig vælge at køre på helårsdæk. Disse minder mest om vinterdæk, der også er den sæson hvor det er vigtigst at have forbedret vejgreb. Med disse sparer du ikke kun 1 sæt dæk, men også et sæt fælge. Specielt kvinder vælger denne løsning. Grunden er nok ikke noget der kommer bag på nogen. Med kun et sæt dæk der kan sidde på hele året, er der ikke bøvlet med at skifte. Desuden sparer de en del penge, der så kan omsætte til parfume, sko, taske, frækt lingeri, nye kjoler osv. 

Hvad er bedst ?

Best er det naturligvis altid at være indstillet perfekt på årstiden. Desuden kører du også lidt længere på sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren. Et helårsdæk er altid en kompromis, men med nyeste teknologi er man dog kommet tæt på næsten samme kvalitet som de 2 andre varianter. Besparelse er dog som sådan det eneste argument for at vælge dem, og du sparer i realiteten på din sikkerhed. 

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *