Sjov leg med et legekøkken

Det kan være svært at finde lige det legekøkken, der passer til ens hjem. Der er stor forskel på kvalitet, pris og materiale, og dette kan hurtigt spille ind når man skal vælge et til børneværelset. Om det er træ eller plastik, højt eller lavt er forhold man skal tage højde for.

Vi anbefaler et legekøkken som passer i højden, er i god kvalitet og som vil passe ind på børneværelset størrelses- og farvemæssigt. Når du først har fundet et legekøkken der passer til dit hjem, vil i kunne glæde jer til, at barnet får mange timers sjov og leg. Et legekøkken er det ultimative legetøj, til barnet der ikke kan sidde stille, og bare vil ud og lege.

Derfor burde dit hjem rumme et legekøkken

Med et legekøkken kan du hurtigt få spicet dit hjem lidt op. Børnene og besøgende vil elske at kunne lege, at de laver mad, præcis som mor og far gør. Ved hjælp af et sæt bord og stole, kan barnet nu få sin helt egen restaurant, og lege at han/hun er mesterkok. I starten vil der være mange nye ting og sager, men med tiden vil barnet lære elementerne at kende, og blive klogere på madlavning. Dette vil helt sikkert også være en fordel i fremtiden.

  • Sjov leg

Med et legekøkken får barnet en masse sjove lege. Det vil kun være fantasien der sætter grænser for, hvad der kan leges. Den lille kan åbne sin helt egen restaurant, og tage imod bestillinger fra kunder. Mor og far kan få serveret deres livret – dette vil barnet helt sikkert være vild med. Legekøkkenet kan også bruges til, at de lille kan lege bager, og der nu skal bages morgenbrød til hele familien.

  • Læring om madlavning og redskaber

Legekøkkenet vil også være med til at lære den lille om de elementer der findes i køkkenet. Når barnet er med til at lave mad med mor og far, kan redskabernes lettere læres, når barnet kan finde dem frem igen senere, gennem sit eget legekøkken. Dette vil hjælpe barnet til hurtigere at kunne finde ud af, hvad der er hvad, og hvad de forskellige redskaber bruges til.

Når barnet får udstyret sit legekøkken med legemad også, kan der også læres om dem.

  • Indret værelset

Et legekøkken vil være et fantastisk element på børneværelset. Det vil være med til at gøre værelset mere børnevenligt, og skabe en barnlig atmosfære. Sæt køkkenet op ad væggen, og på den måde hav mere plads, eller sæt det frit, og skab en “væg” til begrænsning af rod.

De fine elementer på legekøkkenet vil skabe god harmoni med andet legetøj på værelset, og dermed også være med til, at skabe den gode stemning.

Styrk barnets motoriske evner gennem leg

Som sagt kan legekøkkenet altså være nyttigt i forhold til leg, læring og indretning. Legekøkkenet og elementerne vil skabe den barnlige atmosfære, som ethvert barn kan fornemme når de træder ind på et nyt værelse.

Barnet kan også få styrket sine motoriske evner ved hjælp af et legekøkken. Dette vil være godt i fremtiden, da børn med gode motoriske evner, oftest er gladere når de bliver ældre. Når barnet skal balancere med en tallerken med mad til far, vil balancen blive styrket.

Samtidigt, hvis barnet skal bære en gryde vil styrken blive trænet. Bevægelsen vil være i top, da man oftest står op, når man leger i legekøkkenet. Desto mere bevægelse, desto mere styrkning af motorikken.

Så altså, den lille vil, uden selv at vide det, få trænet sine motoriske evner, samtidigt med, at han/hun har det sjovt. Der vil blive leget, grinet og smilet, mens barnet bevæger sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.