Sådan vælger du det bedste kattefoder

Det kan være en vanskelig opgave at vælge det bedste kattefoder til din lille katteven. Der er så mange forskellige mærker at vælge imellem, og det er svært at vide, hvilket der vil give din kat det, som den har mest brug for. Heldigvis er denne artikel her for at hjælpe dig! Vi vil nævne, hvordan du finder ud af, om din kat har brug for våd- eller tørfoder, hvilke typer smagsvarianter der kan fungere bedst for den, og meget mere!

– Katte skal spise et foder med højt proteinindhold. Hvis din kat er meget aktiv, kan du overveje noget med mere kød og fedt end kulhydrater.

– Katte drikker ikke så meget vand som hunde, så de har brug for vådfoder i stedet for tørfoder, hvis deres kost hovedsagelig indeholder kulhydrater.

– Tag hensyn til din kats alder, aktivitetsniveau og helbred, når du vælger det bedste foder til den. Unge katte har brug for mere fedt end ældre katte. Og hvis du har en overvægtig eller ældre katteven, der har brug for at slanke sig lidt, skal du overveje tørfoder med lavt kalorieindhold i stedet for vådfoder med højt kalorieindhold.

– Hvis din kat spiser for meget og tager på i vægt, kan du overveje at skifte til en diætmad med mindre fedt. Og hvis din kat har tandproblemer som f.eks. tandkødssygdomme eller er ude af stand til at tygge ordentligt, er tørfoder den rette løsning! Rådfør dig gerne med din dyrelæge, før du skifter foderet ud.

– De fleste katte vil bedst kunne lide kødsmag som kylling eller oksekød. Men du skal ikke gå ud fra, at de ikke kan lide andre fødevarer; prøv laks, tun eller endda blandet kød.

– Det er bedst ikke at vælge foder på grund af lugten; katte er følsomme over for lugte og bryder sig ikke om stærke smagsstoffer. Hvis det er muligt, så prøv forskellige kattefoder i butikken i stedet for at købe et foder, som du ved, at din kat vil spise med det samme.

– Når du har fundet det perfekte mærke til din kat, så hold dig til den! Katte har stærke præferencer og bryder sig ikke om forandringer. Hvis du skifter deres foder, vil de nægte at spise det nye, selv om det er præcis det, de har brug for

– Glem ikke, at efterhånden som din kat bliver ældre, vil dens behov sandsynligvis kræve en specialkost fra tid til anden. Sørg for at tilpasse dig derefter!

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *