Sådan starter du en podcast (uden forudgående erfaring)

1) Bestem, hvad din podcast skal handle om. Det kan være alt fra forældreskab og parforhold til forretning eller nyheder. Overvej, hvad du brænder for, og hvad du har at tilbyde dine lyttere.

 

2) Vælg et fængende navn til din podcast. Det vil være sådan, folk finder og identificerer dit program, så gør det mindeværdigt!

 

3) Opret konti på sociale medier for din podcast. Det er en fantastisk måde at promovere dit show og komme i kontakt med lytterne på. Sørg for at bruge hashtags, så folk nemt kan finde dig.

 

4) Find en medvært eller en interviewperson. Hvis du går solo, er det helt fint! Men at have en anden person med i showet kan hjælpe med at holde tingene interessante og tilføje forskellige perspektiver.

 

5) Køb det nødvendige udstyr. Du skal bruge en god mikrofon, noget optagelsessoftware og et roligt sted at optage. Se vores guide til podcasting-udstyr for at få flere oplysninger.

 

6) Optag dit første afsnit! Dette er den skræmmende del, men bare gå efter det. Husk, at du altid kan redigere og genindspille, hvis det er nødvendigt.

 

7) Udgiv din episode, og promover den online. Brug sociale medier, e-mail og alle andre kanaler, du har, til at få budskabet ud.

 

8) Bliv ved med at optage og udgive nye episoder regelmæssigt. Nøglen til en vellykket podcast er konsistens! Prøv at udgive nye episoder mindst en gang om ugen.

 

Sådan er det! Du er nu klar for at starte din egen podcast. Husk blot at være kreativ, have det sjovt og engagere dig i dine lyttere. Det er dem, der er grunden til, at du gør det i første omgang!

 

Læs også mere om her går det godt radio her, hvis du vil se, hvordan man skaber en rigtig god podcast fra bunden af og får succes med den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *