Overlad din maleropgave til en professionel maler

Et kolonihavehus har brug for maling

Nu hvor man så småt kan begynde at tænke på forårssæsonen i kolonihavehuset, så er det også på høje tid at overveje hvad der skal vedligeholdes denne sæson. For et kolonihavehus har jo brug for kærlighed, også af den slags der kan mærkes helt kontant. Selvom de fleste kolonihaveejere foretrækker at bruge tiden i haven og i venners lag, så er der også brug for at tænke lidt praktisk. Det betyder dog ikke at man skal gøre det hele selv, og det er netop denne artikels emne, nemlig at vide hvornår man skal ringe efter en professionel maler fra Vejle.

Gør-det-selv især i haven

Gør-det-selv folket består af alle slags, og vi har hver vores ekspertise. Nogle ting er lige til at gå til, og er også en nydelse for det fleste, og her tænker jeg især på havearbejdet. Hvis man har valgt at købe en kolonihave, så er det nok også fordi man godt kan lide haver og havearbejde. Det er i hvert fald ikke den sureste tjans for nogen. Når det gælder selve huset og træværket, så bliver det hurtigt mere kompliceret og teknisk, og noget mange tøver med. Derfor er mange kolonihavehuse også i dårligt stand, og har alvorligt brug for en kombineret træbehandling og maling. Det er noget der beskytter træet, og dermed lægger flere år til husets levetid. Her er det ikke fornuftigt at være glemsom eller doven, men ej heller i hast selv at påtage sig opgaven. Det er vigtigt at man bruger de rette materialer, så træet ikke lider overlast. Det er også vigtigt at huset ser præsentabelt ud, desuden noget man i mange kolonihaver har fælles regler omkring. Der er altså mange grunde til at finde en professionel maler. Udover at støtte den lokale håndværker, så er det også det bedste for ens fritidshus.

Forskellen på en amatør og en professionel

Mange tror at de bare sådan uden videre kan foretage et malerarbejde uden at det mærkes på kvaliteten. Det er dog en fordom, endda en meget indgroet en af slagsen. Malerfaget ikke et fag uden grund, og der ligger en masse teknisk viden og erfaring bag dette hverv, aspekter man ikke kan få med blot ved at gøre sig umage som amatør. En af de vigtige forskelle er også, at amatøren ikke ved at han eller hun er ved at lave en fejl, før det er for sent at rette op på den. Derfor er amatørens fejl typisk nogle, der kræver meget tid og penge at lappe på efterfølgende. En professionel begår ikke disse fejl, og hvis der er noget der smutter, så bliver det opdaget med det samme, så det ikke påvirker den overordnede arbejdsproces.

Tid til at vedligeholde

Det er altså snart forår, og hele kolonihavesæsonen vil blive så meget bedre med den ro i maven, der vil komme af at have fået behandlet og malet huset her fra starten af året. Så kan dagene under solen rigtig nydes med god samvittighed. God sommer til alle derude!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.