Kunstner ved vadehavet udstiller igen.

Ved kunst og udstillinger kan man være heldig at få et nuanceret indblik i forskellige liv. Her kan det også være, at der portrætteres en alkoholikers liv. Kunstnere har det med at fortælle deres egne historier, og dette kan komme til udtryk via abstrakte malerier, der har til hensigt at vise følelserne under livskriser, misbrug eller andet. Det er her, at kunst kan noget interessant, hvor det inviterer beskueren ind i hovedet på et levet liv, med ar på sjælen, og hvad det netop har gjort ved personen.

Hvad er formålet med det?

Formålet kan være at vise alle dem, der ikke selv har haft det direkte inde på livet selv, hvordan det kan opleves. Det kan være godt på denne måde at udvide sine egne grænser og blive udfordret i sin forestilling om, hvordan verdenen hænger sammen.

Det kan også være, at man fx selv er tidligere alkoholiker, men har fået hjælp med alkoholafvænning til at droppe flaskerne og leve videre i livet uden alkohol. Her kan andres beretninger om samme misbrug og livskriser ramme dybt og personligt, og når det berør tilskueren personligt og følelsesmæssigt, sker der noget spændende i rummet med udstillingen.

Relaterer det sig til din aktuelle virkelighed?

Det kan også være, at du bliver opmærksom på nogle ting i dit liv aktuelt. Det kan være, at du i det skjulte selv har et problem med alkohol, som du er flov over, og derfor gør alt for at holde skjult og leve med privat og for dig selv. Det kan være, at du får en øjenåbner af at se på en udstilling, der viser, hvordan et andet menneske har haft det med samme problem. Og det kan netop være dette, der er med til at give dig et sidste skub til at søge hjælp. Især hvis en kunstners liv viser en tidslinje, hvor de er lykkedes med at komme ud på den anden side. Det kan give håb og forestillinger om det bedre liv på den anden side af problemet.

Det kan også være, at en sådan udstilling minder dig om, at du er pårørende til en alkoholiker, som du i længere tid ikke har været der særligt meget for. Det kan være, at det minder dig om snart at tage kontakt. Måske du kan tilbyde din hjælp. Måske du blot kan være der for personen ved at vise din tilstedeværelse og give lyd fra dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.