Køkkenlamper – 7 typer køkkenbelysning du skal overveje

Er du på udkig efter en ny køkkenlampe? Så ved du garanteret allerede nu, at det er noget af en jungle at finde rundt i alle de muligheder for køkkenbelysning, der findes på markedet.

… Det vil vi forsøge at gøre op med i denne guide. Her får du nemlig en kort præsentation af nogle af de mest populære former for køkkenbelysning, som du bør overveje.

I guiden vil du ikke blive præsenteret for konkrete produkter. Er det dette, du er på udkig efter, kan du med fordel besøge hjemmesiden Herligthjem.dk, hvor der er meget inspiration at hente til køkkenlamper.

Den rustikke køkkenlampe

Hvor dansk design typisk er kendetegnet ved elegance og minimalisme, så er der faktisk også mange, der foretrækker den mere rustikke stil.

Den rustikke køkkenlampe kunne også gå under betegnelsen en lampe i landstil. Uanset hvad vi kalder den, så giver denne lampetype et råt og upoleret præg til dit hjem.

Den moderne køkkenlampe

Den moderne køkkenlampe er en bred betegnelse. For hvad der er moderne i nogle lande, er det ikke nødvendigvis i andre.

Hvad vi kan sige, er, at en moderne køkkenlampe i Danmark er kendetegnet ved et stilrent og minimalistisk design. Her skal det helst ikke stikke for meget ud, hvilket jo i bund og grund hænger meget fint sammen med det danske sindelag.

Køkkenlampen med lysstofrør

Skal det være helt råt, så er det nok en køkkenlampe med lysstofrør, som du bør få fat i. Her får du nemlig en form for køkkenbelysning, der leder tankerne hen mod det industrielle.

Køkkenlampen med lysstofrør gør sig særligt godt i det mere urbane hjem.

Smart Home køkkenlampen

Der er de seneste år kommet et væld af lampeløsninger inden for det såkaldte Smart Home-segment – også til køkkenet.

Den nok mest kendte fabrikant inden for Smart Home-lampeløsninger er Philips med deres Hue-lamper. Inden for de senere år er bl.a. IKEA dog også kommet med på vognen, hvilket vidner om at Smart Home-lamperne er kommet for at blive.

LED køkkenlampen

LED er gennem de senere år blevet mere og mere populært. En særlig fordel ved LED køkkenlamperne er, at de har en relativ lang levetid samtidig med, at de ikke bruger meget energi. Dette gør LED lamper til et oplagt valg for den prisbevidste forbruger.

Loftlampen til køkkenet

Én af de overordnede lampetyper til køkkenet, der bør nævnes, er loftlampen – også kaldet en pendel.

En loftlampe hænger – som du nok kan regne ud – ned fra loftet. Hermed kan den eksempelvis hænge over køkkenbordet, en køkkenø eller give en god grundbelysning til rummet.

Væglampen til køkkenet

Sidst men ikke mindst kommer vi ikke udenom væglampen til køkkenet. En væglampe hænger naturligvis ud fra væggen. Dette giver den nogle andre anvendelsesmuligheder end loftlampen, hvorved de to lampetyper i mange tilfælde kan supplere hinanden rigtig godt.

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *