Kan din guldhalskæde holde sin værdi

Gennem hele menneskets eksistens og historie har guld været et af de mest værdifulde og eksklusive genstande på jorden. I dag bliver man ved med at acceptere guldbetalinger i bytte men det er lidt på en anden måde.

 

I dag bruger vi dem mere som en form for aktie. Med banker, regeringer og enkeltpersoner, der bruger dette ædle metal som et symbol på rigdom, kan dette så ændre sig, og kan du i værste tilfælde købe et dyrt smykke som ingen ting er værd i sidste ende.

 

Værdien af guld smykker

 

Guld smykker, der enten kan være lavet af rent guld eller kombineret med andre materialer – dette er oftest hvidguld. Så længe din halskæde eller smykke er 14 karat eller mere har den en god værdi som nok altid vil kunne sælges videre.

 

Dit smykke vil aldrig være 24 karat guld som er det højeste da det ikke er formbart. Det er simpelthen for blødt. En simpel guldkæde vil altid kunne sælges videre, og vil stort set altid have den samme værdi.

 

Vælger man et smykke der er personligt med gravering mm, kan det være svært at sælge videre.

 

Hvorfor er guldsmykker så dyre

 

Generelt er guldsmykker prissat efter karat og vægt, Jo højere karat guld jo mere værdifuld er dit smykke. Selvom priserne svinger, holder guldsmykker som oftest altid sin værdi. Her er de største grunde til hvorfor guldsmykker holder sin værdi.

 

Udbud og efterspørgslen på guld.

 

Guld er ofte tilgængeligt i lave små doser, som kan undfanges hen over et bredt område eller dybt i under jorden.

 

Dens udvinding er derfor mere kompleks, hvilket gør det meget mere sjældent at få fat i og udvinde. Når udbuddet er lavt og efterspørgslen er høj på guld, vil prisen naturligvis stige en helt del.

 

Høje produktionsomkostninger når man finder guld

 

Udvinding af guld er meget omkostningsfuldt og er også tidskrævende for dem der gør det. Dette gør dets salgs- og videresalgsomkostninger relativt højere end på andre metaller, eller på uægte metaller.

 

Selvom guld er dyrt, vil det altid holde sin værd. Husk på at et guldsmykke vil holde foreviget – måske har du allerede et guldsmykke du har arvet af din farmor, som måske har avet det af sin farmor. Sørg for at købe noget klassisk og enkelt når du køber guldsmykker, så du ikke bliver træt af det efter nogle år. Guldsmykker er helt sikkert en god investering!

 

Elsker du guldsmykker, så find dit næste her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *