Hvilket slags altanbord skal du vælge?

Mangler du et altanbord? Vores købsguide til altanborde viser de forskellige stilarter, designs og funktioner ved borde til altanen, så du nemt kan vælge det rigtige til din!

Ingen altan er komplet uden det perfekte bord. Tænk over det – altanbordet er hvor folk samles for at spise, drikke, snakke eller bare slappe af. Uanset om du nyder en kop kaffe alene om morgenen, har et par venner forbi til drinks sent om aftenen eller er vært for en familiegrill, vil dit altanbord være omdrejningspunktet for dit underholdende rum.

Der er mange faktorer, du skal overveje, inden du vælger dit perfekte bord til altanen.

  • Hvor meget plads er der til dit bord? Indretter du en stor altan, eller forsøger du at udnytte pladsen på en mindre altan?
  • Kan du lide at underholde? Hvor mange mennesker vil typisk bruge bordet på et givet tidspunkt?
  • Hvilken form passer bedst til dit ønskede udseende og brug?

I denne guide vil vi lede dig gennem de grundlæggende stilarter indenfor altanborde, der er tilgængelige, så du kan finde ud af præcis, hvad der ville fungere bedst til din altan.

Stilarter indenfor altanborde

Spisebord: Et udendørs spisebord bruges til at spise udendørs og er ideelt til en altan, der typisk huser mange gæster. Spiseborde er typisk rektangulære i formen, men fås også som runde, aflange, firkantede eller endda ottekantede eller sekskantede. Bordets form afhænger af, hvor mange personer der vil bruge bordet på det givet tidspunkt. Afhængigt af den størrelse du vælger, kan et spisebord normalt rumme en til otte personer komfortabelt.

Bistrobord: Bistroborde er små borde, der typisk egner sig til en eller to personer. Disse borde er perfekte til den lille altan, da de ikke fylder så meget, og fungerer som et afslappende sted at nyde tiden udendørs.

Sofabord: Et sofabord er normalt placeret i nærheden af ​​en udendørs sofa eller et loungesæt – og det er genialt, hvis du har en stor altan. Sofaborde fungerer som et godt midtpunkt for et loungeområde til at rumme mad og drikkevarer og til at forankre rummet. Sofaborde kommer i en række forskellige former og størrelser, og er typisk mindre end et spisebord og tættere på jorden; toppen af ​​bordet er typisk i højde med sædet på din sofa eller stol.

Sidebord: Sideborde kan placeres ved siden af ​​enhver type siddepladser for at give et sted at stille ting som drikkevarer eller mad. Det er små, typisk dekorative borde, der ligner sidebordene i din stue eller soveværelse. Sideborde fungerer normalt som et supplement til et sofabord i et loungesæt, men kan også stå alene, og er derfor et godt valg som et lille altanbord.

Barbord: Borde i barhøjde er gode til at underholde og er velegnede til at rumme stående voksne eller stole i barhøjde. Ved at placere et barbord på din altan skabes en afslappet og indbydende atmosfære, hvor gæsterne frit kan blande sig og bevæge sig rundt i området. Barborde kommer i forskellige former og størrelser, men er typisk høje og slanke med en lille top.

Chatbord: Chatborde er kortere end spiseborde og højere end sofaborde, men ligner begge i funktion. De bruges til at forankre et rum, mens de er lave nok til at lette samtalen og høje nok til at placere mad og drikkevarer, som nemt kan nås af de mennesker, der sidder omkring det.

Konsolborde: Hvis du mangler plads, kan du overveje et konsolbord. Konsolborde er designet til at blive placeret op ad en væg eller mod et stort møbel, som en sofa, og har ofte opbevaringsmuligheder for yderligere at forbedre funktionaliteten af ​​møblet. Selvom konsolborde ikke bruges til spisning, kan de være et godt supplement til en altan til at rumme dekorative ting for eksempel.

You May Also Like

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *