Gør din rav jagt nemmere med det rette værktøj

Skal du og din familie på sommerhus eller bare tæt på vestkysten af Danmark (Jylland), så er det et must, at man prøver at lede efter rav, for der er altså stor chance for at finde noget, når man bevæger sig langs vestkysten, især efter at det har stormet, og der er været høje bølger. For så bliver rav-stykkerne skyllet op fra havet, og lægger sig i vandkanten.

Sådan finder du rav

Som sagt, er det bedst, at man leder efter rav efter at det har været uvejr og bølgerne har gået højt. Man kan godt finde rav om dagen, men det er altså nemmest om aftenen, når det er mørkt. Her kan man gøre brug af en ravlygte og/eller en ravkese, som gør din rav jagt meget nemmere. En ravkese er et effektivt værktøj, som ligner et fiskenet, men den er designet med en krog, og nogle modeller har teleskopudtræk, som gør det nemmere at komme lidt længere ud i vandkanten. Med en ravkese, kan man sortere vand og sand fra sit mulige fund, ligesom en si.

Tjek om det er ægte

Når man finder en klump der ligner rav, så skal man altså lige undersøge det nøje, om det nu er rav, for der findes sten og plastik, som ligner gevaldigt. Derfor kan du tjekke med ild, eller lytte til stenen mod dine tænder, for at tjekke om det er ægte rav. Du kan også tage de ravstykker du har fundet med hjem, og lave en kop saltvand. Hvis det flyder i overfladen, så er det helt sikkert ægte rav.

Gør det til en familieaktivitet

Det er sjovt at lede efter rav, både for store og små, så man kan lige så godt gøre det til en familieaktivitet, og eventuel gøre det til en konkurrence.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.