Garn kan bruges til alverdens hobbyprojekter

Garn kan bruges til mange ting. Når de fleste tænker på garn, så tænker de nok på at strikke. Og helt rigtigt, så er garnet ideelt at bruge til at strikke alt fra uldne sweaters til bløde sokker. Garn kan ligeledes fås i forskellige slags. Man kan f.eks. købe tykt uldgarn til vinterens strikkeprojekter eller silkegarn til sommertøjet. Ligesom man kan få garn i mange forskellige farver og nuancer. Der er altså rig mulighed for at strikke en masse blandede ting, så man kan få en varieret garderobe.

Udover at strikke, så kan garn dog også bruges til alt muligt andet. Heriblandt diverse hobbyprojekter. Der er rige muligheder for at få brugt sit garn til noget andet, når bare man først får øjnene op for disse muligheder.

Brug garn til at hækle med

Man kan f.eks. bruge garn til at hækle med. Man kan bl.a. hækle små søde tøjbamser. En perfekt gave til en baby eller tumling. Man kan også hækle tæpper til at hygge sig med i sofaen. Eller man kan hækle bordskånere. Man kan sågar hækle fine tasker ud af garnerne. Som det nok kan fornemmes, så er det kun fantasien, som sætter grænser, når det kommer til hæklingens kunst. Det er altså bare om at få fingre i noget lækkert garn og prøve sig frem.

Pomponer lavet i garn

Det er også muligt at lave pomponer ud af garn. Til det skal man udover garnet bare bruge pap og saks. Det første man skal gøre er at klippe to cirkler ud af pap. Herefter klipper man et hul i midten af de to papcirkler. Dernæst lægger man papcirklerne ovenpå hinanden og vikler garnet omkring. Det er lige meget, hvilket slags garn man bruger, og det kan også sagtens være forskellige slags garn. Når garnet er viklet godt omkring, klipper man garnet over i cirklens omkreds. Afslutningsvis binder man et stykke snor hårdt omkring garnenderne. Derefter kan man tage papstykkerne af og voila, så har man en flot pompon lavet af garn.

Drømmefanger lavet i garn

Der er også den mulighed at lave sin egen drømmefanger af garn. Hertil skal man bruge garn, en metalring og træperler. Det første man gør her er at fastgøre garntrådene til metalringen, hvorefter de samles der, hvor drømmefangeren skal hænges op. Derefter spreder man garnet ud, og sætter det fast på den nedre del af ringen. Til sidst klipper man garntrådene af i den længde, man ønsker og sætter træperlerne på. Nu har man faktisk sin helt egen hjemmelavet drømmefanger, som man kan hænge op over sengen. Man kan vælge at holde den simpel, med ensfarvet garnerne, eller man kan gøre den mere sprudlende ved at blande forskellige farver. Det er helt op til en selv, hvordan drømmefangeren skal se ud. Ligesom man også selv kan vælge, hvor stor den skal være, og hvor mange træperler, der skal sættes fast på.

Du kan se mere garn og opskrifter på https://www.filato.dk/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *