Fliserens

Så er det ved at være forår og vi glæder os til at skulle tilbringe lange dage på terrassen og i haven. Da vi træder ud og skal til at se på haven kan vi tydeligt se at fliserne ligner nogle der har været med under landgangen af Normandiet. De før så pæne æstetiske korrekt udvalgte fliser fra Norditalien, er nu plettet, grønne, sorte og ligner mest af alt noget der er angrebet af en ukendt bakterie. Det der er sket er at gennem årene har der sat sig alger, ukrudt og det der populært kaldes flisepest. Dette skal dog på ingen måde sammenligne med middelaldersygdommen pest, og er ikke overførbar til mennesker.

Dette syne er en indikator for det er tid til at rense fliserne, terrassen og havegangen. Belejligt nok kan man gøre dette med….fliserens. Fliserens kan både fjerne flisepest, mos og alger. Der er forskellige fremgangsmetoder, og man kan sætte gang i alt fra professionelle virksomheder med en større maskinpark, til at købe en vandopløselig omgang fliserens i dit lokale byggemarked, og selv gå i gang med at skrubbe fliserne. Hvilken metode der er bedst til at rense fliserne, afhænger selvfølgelig af arealet, hvor hårdt angrebet de er, samt tid og penge. Når man har renset sine fliser er det altid en god ide at give dem en gang algebehandling og en imprægnering. Dette sikre et langvarig udtryk og at dine fliser er flotte i en længere periode.

Der er flere metoder til at rense fliser. Man kan bruge en fliserenser, som er en maskine du kører hen over dine fliser i stil med den man sliber trægulve med, bare hvor der er vaske og højtryksspuling i den ene og slibeskiver i den anden. Der er også nogle der benytter brun sæbe og vand, eller fugesand og en kost, men det er hårdt arbejde og har som udgangspunkt ikke den samme effekt som en professionel fliserens, enten med maskine eller med en opblanding med godkendte kemikalier.

Der er jo ingen tvivl om hvordan en fliserens kan løfte en ellers lidt slidt have til nye højder. Efter end arbejde at sidde i havemøblerne og se hvordan ens gamle fliser kommer til at opleve sin anden ungdom. Det giver både en personlig tilfredsstillelse, og vil med garanti vække misundelse i haverne omkring en.

Som tidligere skrevet er det vigtigt at en fliserens også indeholder en forme for algebehandling og imprægnering. Dette sikre fliserne en længere levetid, og at det ’nye’ look holdes på fliserne over en længere periode. Det gør også den tilbagevendende vedligeholdelse af fliserne nemmere år efter år. Dette er nemlig ikke noget man ’bare’ kan gøre en gang og så regner med det aldrig skal gøres igen. Det som med alt andet her i livet, for det holder længe kræver fliser også kontinuerlig pleje. Så selvom det er et stort arbejde, er tilfredsheden efter en fliserens også stor, og garantere at gæsterne vil bemærke det næste gang webergrillen bliver kørt i stilling, og der er lagt hvidvin på køl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *