5 fede seværdigheder i og omkring Hadsund

Skal du til Hadsund i din næste ferie eller bor du her og har du brug for lidt inspiration til fede seværdigheder? Hadsund ligger smukt ved Mariager Fjord omgivet af skov, kultur og sjove oplevelser, så der er ligeligt med seværdigheder, som kan få dig rundt i hele byen, især med bustransport. Vi har her samlet 5 fede seværdigheder, som uden tvivl er et besøg (eller to) værd.

Hadsund Dyrehave

Hadsund Dyrehave ligger midt i Hadsund. Den blev stiftet i 1983 af nogle initiativtagere, dog i en mindre udgave end den, vi kender i dag. Den er udvidet i både areal og faciliteter, og der er også åbnet op, så man frit kan færdes hos dyrene på stierne. I Dyrehaven findes der lige nu ca. 20 dåhjorte, 10 sikahjorte og 10 dværggeder. I Dyrehaven findes der også en overdækket udsigtsplatform med borde og bænke, som er perfekt til at man kan nyde medbragte madpakker med udsigt over dyrene.

Hadsund kirke

Hadsund Kirke blev bygget i årene 1897-98 af arkitekt Wiinholt fra Viborg. Den blev officielt indviet af biskoppen over Viborg Stift den 14. august 1898. Kirken er bygget i den traditionelle korsform med et højt tårn i midten – og al inventar blev fornyet ved en restaurering i 1966-67, hvilket gav et mere lyst og venligt kirkerum. Kirken opfattes derfor som en af de smukkeste fra denne byggeperiode. Kirken har også et klokketårn, der rummer 3 klokker samt et klokkespil, der består af 26 klokker og spiller 6 gange om dagen.

Marienhøj Plantage

Marienhøj Plantage er en 400 ha stor skov, der ligger lige nordvest for Hadsund. Lige midt i skoven, ud til Terndrupvej, ligger en gyvel og enebærbevokset hede, Marienhøj Hede. Her har et areal på 20 ha været fredet siden 1956. Hvis du altså gerne vil se store enebærbuske, både i højde og bredde, så er Marienhøj Hede uden tvivl et besøg værd med den smukke gyvelbuske og hedelyng.

Hadsund Egnssamling

Hadsund Egnssamling er et museum, der byder på en visuel rejse gennem først en renæssancestue, en bondestue fra 1800-tallet og en klunkestue fra ca. 1900- og en dagligstue fra 1970’erne. På museet bliver der desuden fortalt om de perioder i områdets historier, der har haft stor betydning for dannelsen af de lokalsamfund, som forefindes i dag. Det er historier om renæssancen, de store landbrugsreformer, Hadsunds opkomst som by og dens udvikling til en moderne industriby.

Hadsund Kulturcenter

Hadsund Kulturcenter er et centralt beliggende multikulturhus i Hadsund. Det er en tidligere folkeskole, men byder i dag på adskillige aktiviteter, events og arrangementer året rundt. Kulturcentret rummer en lang række funktioner og tiltaler på den måde en bred befolkningsgruppe. Der forefindes bl.a. et bibliotek, en koncert- og teatersal, mødelokaler, musikøvelokaler, ungdomsklub, biograf og café/restaurant.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *